Zrazy wieprzowe z jajkiem.rtf

(5 KB) Pobierz
Zrazy wieprzowe z jajkiem

Zrazy wieprzowe z jajkiem

 

Składniki:

4 jaja ugotowane na twardo

4 kotlety wieprzowe (bez kości)

4 cienkie plastry tłustej szynki

4 łki posiekanej zielonej pietruszki

sok z cytryny

1-2 łki mąki

łka smalcu

2 łki masła

pół szklanki Bulionu warzywnego WINIARY

l

pieprz

 

 

Mięso rozbij tłuczkiem, skrop sokiem z cytryny i posyp solą, pieprzem oraz zieloną pietruszką. Na każdym kotlecie ułóż plasterek szynki i obrane jajo. Teraz zwiń w rulon, zawiąż nitką i obtocz w mące. Każdy rulonik obsmaż ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym smalcu. Przełóż do rondla i dodaj masło, po czym skrop bulionem. Duś na niewielkim ogniu około 40 minut.

 

Podawaj z frytkami lub francuskimi kluskami i surówkami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin