Pulpety z ryby.pdf
(
47 KB
)
Pobierz
34420129 UNPDF
Pulpety z ryby
Składniki
50 dag filetów z dorsza lub innej ryby, jajo, pół szklanki mleka,
czerstwa bułka, włoszczyzna, 2 łyżki bułki tartej, majeranek, sól,
łyżka oleju. Sos: szklanka mleka, pół szklanki śmietany, 2 łyżki
mąki pszennej, łyżka oleju, 4 łyżeczki soku z cytryny, natka
pietruszki, sól,
Sposób przyrządzania
Filety opłukać, zemleć w maszynce razem z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką,
dodać jajo, majeranek, sól. Wyrobić masę, formować pulpety i wrzucać do gotującego się
wywaru z włoszczyzny, gotować ok. 20 min. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem
i wysypać bułką tartą, ułożyć ugotowane pulpety. Przygotować sos: Olej rozetrzeć
z mąką na gładką masę i rozprowadzić gorącym mlekiem, zagotować, posolić, dodać
śmietanę, doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Pulpety zalać sosem i zapiec.
Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
1 porcja zawiera: 25,1 g białka, 13,5 g tłuszczu, 225 mg cholesterolu, 1 g błonnika, 255
kcal.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin