Udka kurczaka z czosnkiem.pdf
(
41 KB
)
Pobierz
70612901 UNPDF
Udka kurczaka z czosnkiem
Składniki
8 udek kurczaka, strąk ostrej czerwonej papryki, 3 strąki zielonej
papryki, 5-6 łyżek oliwy, 8-9 ząbków czosnku, łyżka suszonego
rozmarynu
Sposób przyrządzania
Udka umyć i osuszyć. Czosnek obrać, dwa ząbki przecisnąć przez praskę. Dodać olej,
posiekany strąk ostrej papryki, rozmaryn, sól i wymieszać. Natrzeć tą masą udka i ułożyć
je na blasze lub w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem. Pozostałe ząbki
czosnku rozsypać na kawałkach kurczaka. Wstawić blachę do gorącego piekarnika i piec
40-45 min. W tym czasie oczyścić pozostałe strąki papryki, umyć i pokroić w paski. Na
20 min przed końcem pieczenia rozłożyć je na mięsie. Podawać z ziemniakami z wody i
mizerią lub ogórkami małosolnymi. (100 g - 160 kcal).
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Drób w panierce na ostro.pdf
(31 KB)
Danie żniwiarza.pdf
(29 KB)
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Baranie kotleciki w sosie majerankowym.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin