Mostek cielęcy nadziewany.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
70612839 UNPDF
Mostek cielęcy nadziewany
Składniki
1,5 kg cielęcego mostka, łyżka posiekanych świeżych listków lub
łyżeczka suszonego lubczyku, pół łyżeczki suszonej bazylii,
łyżeczka soku z cytryny, sól. Farsz: 50 dag wątróbki cielęcej, 10
dag słoniny, 10 dag pieczarek, 2 jaja, 2 czerstwe kajzerki, łyżka
margaryny, łyżka masła, niepełna łyżka posiekanych świeżych
listków lub pół łyżeczki suszonego lubczyku, łyżka posiekanej natki pietruszki, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Bułki namoczyć w mleku. Umyty i osuszony mostek natrzeć solą, lubczykiem i bazylią,
skropić sokiem z cytryny, odstawić na 2-3 godz. w chłodne miejsce. Drobniutko
pokrojoną słoninę przesmażyć z posiekaną cebulą, dodać bułki odciśnięte z mleka i
wątróbkę przepuszczoną przez maszynkę. Pieczarki drobno pokroić, przesmażyć na
łyżeczce margaryny, dodać do wątróbki razem z lubczykiem, natką pietruszki, solą i
pieprzem. Wbić jaja, dokładnie wyrobić masę. Nadziać nią mostek pod błoną, spiąć lub
zeszyć, ułożyć na blasze wysmarowanej resztą margaryny, polać stopionym masłem,
wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 60-90 min, od czasu do czasu lekko skrapiając
wodą i polewając wytworzonym sosem. 100 g - 180 kcal.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Drób w panierce na ostro.pdf
(31 KB)
Danie żniwiarza.pdf
(29 KB)
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Baranie kotleciki w sosie majerankowym.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin