Galaretka z golonki.pdf
(
37 KB
)
Pobierz
17222463 UNPDF
Galaretka z golonki
2 średnie golonki wieprzowe
włoszczyzna
puszka groszku konserwowego
2 listki laurowe
kilka ziaren ziela angielskiego
cytryna
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Golonki opłukać, zalać 6 szklankami zimnej wody.
Włożyć ziele angielskie i liście laurowe.
Gotować na najmniejszym ogniu 3 godziny.
Na 30 minut przed końcem gotowania włożyć oczyszczoną włoszczyznę, posolić.
Gdy mięso oddziela się od kości, zestawić z ognia.
Wyjąć warzywa i golonki, wywar przecedzić.
Na dnie misy ułożyć groszek i pokrojoną w plasterki marchewkę.
Mięso pokroić na kawałki, dołożyć do misy.
Zalać wywarem.
Wstawić do lodówki na 4 - 5 godzin.
Podawać z cząstkami cytryny.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Drób w panierce na ostro.pdf
(31 KB)
Danie żniwiarza.pdf
(29 KB)
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Baranie kotleciki w sosie majerankowym.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin