Zdrowe odżywianie i jego sekrety.pdf

(836 KB) Pobierz
802945323.001.png
Ten ebook zawiera darmowy fragment publikacji "Zdrowe odżywianie i jego sekrety"
Darmowa publikacja dostarczona przez
Copyright by Złote Myśli & Sergey Karpov, rok 2008
Autor: Sergey Karpov
Tytuł: Zdrowe odżywianie i jego sekrety
Data: 25.03.2012
Złote Myśli Sp. z o.o.
ul. Toszecka 102
44-117 Gliwice
Niniejsza
publikacja
może
być
kopiowana,
oraz
dowolnie
rozprowadzana
tylko
i
wyłącznie
w
formie
dostarczonej
przez
Wydawcę.
Zabronione
jakiekolwiek
zmiany
w
zawartości
publikacji
bez
pisemnej
zgody
Wydawcy.
Zabrania
się
jej
odsprzedaży,
zgodnie
z regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli.
Autor
oraz
Wydawnictwo
Złote
Myśli
dołożyli
wszelkich
starań,
by
zawarte
w
tej
książce
informacje
były
kompletne
i
rzetelne.
Nie
biorą
jednak
żadnej
odpowiedzialności
ani
za
ich
wykorzystanie,
ani
za
związane
z
tym
ewentualne
naruszenie
praw
patentowych
lub
autorskich.
Autor
oraz
Wydawnictwo
Złote
Myśli
nie
ponoszą
również
żadnej
odpowiedzialności
za
ewentualne
szkody
wynikłe
z
wykorzystania
informacji
zawartych
w książce.
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
P owe r ed by TCPDF ( www .t cpd f. o r g )
SPIS TREŚCI
OD AUTORA ........................................................................................................................4
WSTĘP
. ..............................................................................................................................5
OGÓLNE ZASADY DIAGNOSTYKI I LECZENIA . ...................................................................7
MY CHCEMY ŻYĆ ................................................................................................................9
JEDZENIE JEST NAŁOGIEM . .............................................................................................11
GŁODÓWKA ZDROWOTNA . ..............................................................................................13
DLACZEGO NALEŻY PIĆ WODĘ DESTYLOWANĄ ...
PRODUKTY SUROWE I GOTOWANE . ................................................................................13
Enzymy . ................................................................................................................................14
Czy możemy spożywać tylko surowe warzywa? . .................................................................14
Jedzenie gotowane
Soki nie są skoncentrowanym jedzeniem . ...........................................................................14
Mleko . ...................................................................................................................................15
PODSTAWY PRAWIDŁOWEGO ŻYWIENIA .......................................................................15
Jak prawidłowo się odżywiać? . ............................................................................................15
Jedz tylko wtedy, gdy odczuwasz głód . ................................................................................16
Nie wolno jeść, gdy odczuwamy ból, niepokój . ...................................................................16
Kiedy jemy – nie pijemy . ......................................................................................................17
Należy dokładnie przeżuć i zmieszać pokarm ze śliną . .......................................................17
Kiedy jeść? . ...........................................................................................................................17
Obżarstwo . ............................................................................................................................18
PRAWIDŁOWE ŁĄCZENIE POKARMÓW . ..........................................................................18
Łączenie skrobi z kwasem
Spożycie białka z węglowodanami
Spożycie dwóch rodzajów białka podczas jednego posiłku
Spożycie białka z tłuszczem
Spożycie białka z kwasem
Spożycie cukru ze skrobią
Nie jedz jednocześnie melona i arbuza
Mleko to oddzielny posiłek
Właściwe łączenie pokarmów
Skutki nieprawidłowego łączenia pokarmów . .....................................................................19
Unikajcie soli
OCZYSZCZANIE ORGANIZMU . .........................................................................................20
Oczyszczanie jelita grubego . ................................................................................................21
Oczyszczanie nerek . .............................................................................................................23
Oczyszczanie wątroby . .........................................................................................................23
Oczyszczanie układu limfatycznego . ...................................................................................24
Oczyszczanie stawów . ..........................................................................................................25
PASOŻYTY I POLUTANY ...................................................................................................25
Pasożyty . ...............................................................................................................................25
Polutany . ..............................................................................................................................29
Co należy zrobić? . .................................................................................................................33
Kosmetyki
WYKORZYSTANIE W
ZAPPERZE KARPOVA METODY POPRAWY ZDROWIA
1. Sposób niszczenia pasożytów poprzez „zapping”
2. Przykładowe zagrożenie dla zdrowia wywołane przez przywry
3. Zappowanie – metoda niszczenia pasożytów w
żywych organizmach.
.........................33
4. Istota działania zappera Karpova
5. Parametry zappera Karpova
6. Na granicy medycyny konwencjonalnej
7. Sposób użytkowania zappera Karpova
Ziołowy program likwidacji pasożytów
POSŁOWIE . .......................................................................................................................35
BIBLIOGRAFIA
JAK SKORZYSTAĆ Z WIEDZY ZAWARTEJ W
PEŁNEJ WERSJI EBOOKA?
........................36
ZDROWE ODŻYWIANIE I JEGO SEKRETY – darmowy fragment - Złote Myśli
Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
● str. 4
Od autora
Najlepszy sposób przedłużenia naszego życia – nie skracać go
W podstawie jakiejkolwiek choroby leży przyczyna,
zlikwidować której nie są w stanie żadne leki
Paul S. Bregg
O
czym będzie ta książka? Nie będzie w niej porad, jak zwalczyć tę lub inną
chorobę. Człowiek i tak zapadnie na chorobę, która jest mu
przeznaczona. Ta książka to styl życia.
Jestem długoletnim asystentem żony, która diagnozuje choroby i ich przyczyny
metodami naturalnymi. Stosuje również leczenie niekonwencjonalne, dietetykę,
homeopatię i ziołolecznictwo. Od lat korzystam z jej metod; pozbyłem się
nałogów i wielu chorób. Opracowałem własny styl życia.
Przeszedłem przez niemal wszystkie pokusy, których może doświadczyć
człowiek. Niektóre niemal pozbawiły mnie życia, ale jakoś z nich wybrnąłem.
A może Pan Bóg mnie uratował, żebym zrobił coś pożytecznego dla innych?
Z wykształcenia jestem elektronikiem, jednak przeczytałem całą literaturę, którą
żona wykorzystuje w swojej praktyce. Skonstruowałem odpowiednie urządzenia
i napisałem programy komputerowe związane z medycyną naturalną. Ale o tym
– w kolejnym wydaniu mojej książki.
Nadal szukam drogi ku zdrowiu i poznaniu samego siebie. Szukam drogi ku
długiemu życiu, a może - kto wie - ku długowieczności, jeżeli pozwoli na to
genetyka. Oczekując na przełomowe odkrycia w tej dziedzinie, niestety tracimy
czas, a czas to zdrowie - koło się zamyka.
Zapraszam więc w podróż do własnego zdrowia. Zacznijmy żyć zgodnie
z regułami natury, a nie żądzami cywilizacji.
Copyright by Wydawnictwo Złote Myśli & Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
802945323.002.png
 
ZDROWE ODŻYWIANIE I JEGO SEKRETY – darmowy fragment - Złote Myśli
Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
● str. 5
Wstęp
P
ewna kobieta umierała na raka. Jedna, druga, trzecia operacja – bez
skutku. A w domu – dwójka małych dzieci, mąż zmęczony chorobą żony
i rodzina żyjąca od roku ze świadomością strasznej diagnozy. Matka chorej
dokłada wielu starań, aby córka „prawidłowo” się odżywiała. Na śniadanie bułka
z mlekiem, na obiad rosół z makaronem i schabowy oraz tradycyjna kolacja
z filiżanką kawy, dla wyrównania ciśnienia arterialnego. I cała szafa leków...
Brak poprawy, jest coraz gorzej...
A co było przyczyną choroby? Co spowodowało raka?
Dzisiejszy tryb życia to powolne samobójstwo. Od urodzenia, żyjąc beztrosko,
spalamy siebie jak świecę. Umieramy przedwcześnie, bo brak nam wiedzy, jak
rozsądnie wykorzystać nasz wielki życiowy potencjał.
We współczesnej literaturze coraz częściej pojawiają się terminy „naturysta”
i „naturopata” - tak nazywamy ludzi preferujących naturalne „żywe” jedzenie
i naturalny tryb życia.
Ten poradnik powstał na podstawie doświadczeń wybitnych współczesnych
naukowców, twórców naturopatii i higieny naturalnej, lekarzy i uzdrowicieli
Paula Bregga, Herberta M. Sheltona i N. V. Walkera oraz wielu innych. Książki
Paula Bregga są wciąż wznawiane w wielomilionowych nakładach, lecz
najlepszym wzorem do naśladowania był jego własny tryb życia. W wieku 90 lat
cieszył się zdrowiem 18-latka, codziennie biegał, pływał, lubił chodzić po górach
i grać w tenisa. Czynnie uprawiał windsurfing. Pracował 12 godzin na dobę i nie
odczuwał zmęczenia, zawsze promieniował optymizmem, był pełen dobrego
humoru i chętnie pomagał innym ludziom.
Copyright by Wydawnictwo Złote Myśli & Sergiusz Karpov i Wiera Chmielewska
802945323.003.png
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin