Kawy deserowe.doc

(21 KB) Pobierz
Kawy deserowe

Kawy deserowe

 

Najlepiej przyrządzać z kawy: Arabica Ngozi z Burundi, Arabica San Juan Antiqua z Gwatemali, Arabica Excelso, Arabica Pensylvania z Kolumbii, Arabica Maragogype Barranca Honda z Meksyku, Arabica Andes z Peru Składniki: 1 filiżanka gorącej esencjonalnej kawy 2 łyżki stołowe syropu czekoladowego 1 łyżka syropu z wiśni maraskino Bita śmietana do przybrania Tarta czekolada do przybrania Wiśnia maraskino Serwować w filiżankach z chińskiej porcelany lub w irlandzkich szklankach do kawy. Na dno gorącej filiżanki nalać syrop czekoladowy, następnie nalać kawę i syrop z wiśni maraskino. Na wierzch nałożyć bitą śmietanę, posypać czekoladą i udekorować wiśnią. Smak tego specjału przywodzi na myśl klasyczne ciasto szwarcwaldzkie.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin