Antylskie racuchy z dorsza.rtf

(7 KB) Pobierz
Antylskie racuchy z dorsza

Antylskie racuchy z dorsza

 

Składniki:

60 dag filetów

5-6 ząbków czosnku

duża cebula

łeczka suszonego tymianku

aska łeczka cukru

3-4 szklanki mąki

4 dag droży

pół szklanki ciepłego mleka i przegotowanej wody

olej do smażenia

po pół łeczki mielonego pieprzu

Jarzynka WINIARY

 

Roztarte z cukrem i mlekiem droże odstaw na kilka minut w ciepłe miejsce. Drobno posiekany czosnek utrzyj z Jarzynką, pieprzem i tymiankiem. Rybę i cebulę zmiel w maszynce i wymieszaj z czosnkiem.

 

Do miski przesiej mą i powoli wlewaj droże oraz wodę, stale mieszając, aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Wówczas dodaj mieloną rybę i całość dokładnie wymieszaj na jednolitą, gładką masę. Miskę przykryj czystą ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu na 1-2 godziny.

 

Na patelni mocno rozgrzej olej i kładź ł ciasto w kształt niewielkich racuszków, które należy smaż z obu stron na złoty kolor.

 

Do tego dania pasują zarówno surówki, jak i sosy.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin