Barszcz czerwony 1 kg burak�w 1 cebula 1 marchewka 1 pietruszka 1/4 selera 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 2 z�bki czosnku s�l pieprz 1 szklanka kwasu buraczanego (lub wi�cej) Warzywa obra�, umy�, wrzuci� do gara z wod� (oko�o1,5 l). Do�o�y� listki laurowe, ziele angielskie i gotowa�. Gdy warzywa b�d� mi�kkie, zup� przela� przez sito do drugiego garnczka. Wla� szklank� kwasu buraczanego (lub wi�cej w/g uznania), doprawi� sol� i pieprzem. Na koniec wrzuci� 2 przeci�ni�te z�bki czosnku. Podawa� wiadomo.....z uszkami:))))) W tym roku mia� by� swojski kwas z burak�w. Na razie zrobi�em z koncentratu na potrzeby bloga. Z burak�w pewnie podam ju� po �wi�tach. Przynajmniej na "kiszonk�" jak uda mi si� j� wytworzy�. Na dzie� dzisiejszy mog� �mia�o poleci� kwasy buraczane, kt�re s� w ka�dym sklepie.
Goniulka