Baleron Białoruski.pdf

(228 KB) Pobierz
348172985 UNPDF
Baleron Białoruski
Składniki:
1. Kurczak ok.2 kg
2.1podwójnapierkurcaka
3.1główkaconku
4.ól
5. pieprz czarny
6.1łyżkażelatnypożywcej
Oraoliapożywca
Wykonanie
K urcakaipierumydiouyd.Natpnieapomocąotregonożykaoddielidmioodkoci/
wyluowad/.Jatorobiacynającodpieritakabypootałjedenwielkipłatmiaraemekórą.
Natpniewytkool,conkuj,piepridodajżelatynuchąabywytkoipotemkleiło.
Takprygotowanemiootawiamwlodówcenanoc.Natpnegodniawytkorolujtakaby
miowradodatkowapieriąbyłowerwątrkórykurcakaiawijambardocelniewoli
pożywcą/prerocytąniealuminiową/.Powtawjebatonktóryprypominatruclmakową.Tak
prygotowanąpacukparwtemp.80t.Cpreokoło3-4 godziny. Po tym czasie zostawiam do
otygnicianajlepiejnanoc.
bywmocnidmakmożnadodaddorodkamiadodatkowomajeranek.
SMACZNEGO
Wosiek
Zgłoś jeśli naruszono regulamin