Sernik na zimno z truskawkami.doc

(23 KB) Pobierz

Sernik na zimno z truskawkami
*****************************

1. Przygotuj galaretkę wg przepisu podanego na opakowaniu. Po schłodzeniu wstaw do lodówki, pilnuj aby nie stężała.
2. Umyj i osącz owoce.
3. Biszkopciki nasącz zaparzoną herbatą, rozłóż je na dnie okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm.
4. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml schłodzonego mleka.
5. Zawartość torebki z sernikiem wsyp do mleka i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 - 4 minuty.
6. Masę wyłóż na biszkopty.
7. Górę sernika udekoruj owocami, a następnie wylej na nie tężejącą galaretkę.
8. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.

Uwaga: Smak galaretki dobierz do owoców. Latem proponujemy sernik z truskawkami. Zimą będzie równie smaczny, jeśli dodasz owoce z puszki.
Sernik na zimno z truskawkami

* Składniki:

* 1 opakowanie sernika błyskawicznego jogurtowego Delecta (180 g)
* 600 ml mleka
* 120 g okrągłych biszkopcików
* napar z herbaty

Dekoracja:

* 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym Delecta
* owoce sezonowe (truskawki, poziomki, maliny, jagody

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin