Sernik na zimno z truskawkami ***************************** 1. Przygotuj galaretkę wg przepisu podanego na opakowaniu. Po schłodzeniu wstaw do lodówki, pilnuj aby nie stężała. 2. Umyj i osącz owoce. 3. Biszkopciki nasącz zaparzoną herbatą, rozłóż je na dnie okrągłej tortownicy o średnicy 24 cm. 4. Do wysokiego naczynia wlej 600 ml schłodzonego mleka. 5. Zawartość torebki z sernikiem wsyp do mleka i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 - 4 minuty. 6. Masę wyłóż na biszkopty. 7. Górę sernika udekoruj owocami, a następnie wylej na nie tężejącą galaretkę. 8. Ciasto wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia. Uwaga: Smak galaretki dobierz do owoców. Latem proponujemy sernik z truskawkami. Zimą będzie równie smaczny, jeśli dodasz owoce z puszki. Sernik na zimno z truskawkami * Składniki: * 1 opakowanie sernika błyskawicznego jogurtowego Delecta (180 g) * 600 ml mleka * 120 g okrągłych biszkopcików * napar z herbaty Dekoracja: * 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym Delecta * owoce sezonowe (truskawki, poziomki, maliny, jagody
malawodniczka