Fale Dunaju.doc

(20 KB) Pobierz
Fale Dunaju

Fale Dunaju

 

 

 

Składniki:

jabłka
Ciasto:
kostka margaryny
szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
4 jajka
2 szklanki mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
2 łyżki mleka
Masa budyniowa:
kostka masła
budyń śmietankowy
1/2 litra mleka
Do dekoracji:
kolorowe cukierki

 

Sposób wykonania:

Margarynę, jajka, cukier puder i cukier waniliowy utrzeć na puszystą pianę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na połowę. Jedną połowę wylać na blachę posmarowaną tłuszczem, a do drugiej połowy dodać kakao i mleko, dokładnie wymieszać i wylać na jasne ciasto.

Obrane jabłka pokroić w plasterki i powkładać rzędami w ciasto. Wstawić do piekarnika i piec około 35 minut. Po upieczeniu wystudzone ciasto polać masą budyniową (Masło utrzeć i dodać ugotowany budyń). Ciasto posypać kolorowymi cukierkami. Wstawić do lodówki.

Smacznego.


 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin