Rolada mięsno-jajeczna (kiełbasa weselna).pdf

(122 KB) Pobierz
349735491 UNPDF
40 dag poldwicy wołowej
20 dag wdliny (zynka lub kiełbaa typu mortadela, cytrynowa itp.
łyżka malcu
2 łyżki oliwy
3 jajka
kilka łyżek mleka
2 łyżki pokrajanego, zielonego zczypioru lub cebuli
ól
pieprz
Jajka wbid do miki, dodad 2-3 łyżki mleka i dobrze ubid trzepaczką prżynową. Dodad zczypior lub
cebul i wlad na patelni z rozgrzanym olejem. Umażyd omlet. Poldwic przepołowid i lekko zbid
tłuczkiem, ormując protokątny płat. Poypad go olą i pieprzem, ułożyd na nim omlet i platry
wdliny. Wzytkie kładniki
zwinąd w rulon i obwiązad białą nicią. Przełożyd na patelni z rozgrzanym malcem i obmażyd ze
wzytkich tron. Po zdjciu z ognia otudzid, zdjąd nitk i pokrajad mio na dod cienkie platry
bardzo otrym nożem. Ułożyd w krąg na drewnianym półmiku, rodek wypełnid marynowanymi
gruzkami lub liwkami i przybrad zieleniną.
Autor: Robert
Zgłoś jeśli naruszono regulamin