galaretka.doc

(19 KB) Pobierz


SKŁADNIKI:
 

·         Na 6 pucharków:

·         3 galaretki (zielona, żółta i czerwona)

·         2 śnieżki

·         2 szklanki mleka

·         kilka białych winogron

·         2 banany

·         posypka czekoladowa

·         rodzynki

PRZYGOTOWANIE:

1.Galaretki osobno rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody, studzimy. 2.Do pucharków wlewamy porcję czerwonej galaretki (połowę zostawiamy), odstawiamy do stężenia.Następnie wlewamy zieloną galaretkę, odstawiamy.Układamy plasterki banana i połówki winogron, zalewamy żółtą galaretką, odstawiamy do stężenia.Wlewamy resztę czerwonej galaretki i odstawiamy do stężenia. 3.Śnieżki ubijamy z mlekiem, wykładamy do pucharków i posypujemy posypką czekoladową i rodzynkami.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin