Przepis na pierniczki...niezawodny ;)) 60 dag mąki(3 czubate kubki) 1 jajko 25 dag masła i miodu(3/4 kubka miodu) 15 dag cukru(2/3 kubka) 5 dag kakao(2 czubate łyżki) proszek do pieczenia(mały) przyprawa do pierników Na lukier: 40 dag cukru pudru 2 białka barwniki spożywcze Sposób przygotowania: Miód zagotować z masłem i cukrem, wystudzić, wymieszać z jajkiem. Do mąki dodać proszek do pieczenia, kakao, przyprawę do pierników, Masę miodową, zagęścić i schłodzić. Ciasto rozwałkować i wyciąć kształty. C, wystudzić.°Ułożyć na blasze, piec 8 min. w 180 Ozdabiać lukrem przygotowanym z ubitego białka i cukru pudru, łączonych z barwnikiem. S M A C Z N E G O :))
michalpluta12