Wołowina peklowana wędzona.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5857302 UNPDF
Wołowina peklowana wędzona
Składniki:
Sposób wykonania:
Zrazówkę lub krzyżówkę (bez kości) zamarynować w taki sam sposób, jak szynkę na
surowo. Po dwóch tygodniach kawałki mięsa (możliwie duże) wyjąć, obsuszać 24
godziny na powietrzu, obszyć szczelnie w płótno i wędzić 10 dni w zimnym dymie. Po
uwędzeniu zawiesić w suchym, przewiewnym miejscu. Mięso można przechowywać do 2
miesięcy; dłużej przechowywane staje się mniej smaczne, gdyż zbytnio wysycha.
Podawać po ugotowaniu na zimno lub na gorąco.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
Jak peklować mięso.docx
(18 KB)
Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg
(115 KB)
Kotlety schabowe inaczej.doc
(416 KB)
Sznycel wiedeński.doc
(398 KB)
Smażone piersi z kurczaka.doc
(221 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin