Kurczak w sosie koperkowym.pdf
(
50 KB
)
Pobierz
9053636 UNPDF
Kurczak w sosie koperkowym
1 pierś kurczka
1 marchewka
8 dag selera
1 cebula
1 ząbek czosnku
5 łodyżek natki pietruszki
4 owoce jałowca
1 łyżeczka masła
1 łyżeczka mąki
2 łyżki koperku
1/3 łyżeczki korzenia lubczyku
sól
Sposób wykonania :
Mięso oczyścić, umyć, zalać 1 1/4 szklanki wody.
Marchewkę i seler oczyścić, umyć, pokroić na kawałki.
Cebulę oraz czosnek obrać, pokroić na kawałki.
Łodyżki natki umyć, osączyć i wraz z pozostałymi warzywami włożyć do garnka z
kurczakiem.
Gotować 30 minut, posolić, dodać korzeń lubczyku oraz jałowiec i gotować 10 minut.
Miękkie mięso wyjąć i przechowywać w cieple.
Wywar przecedzić i zagotować.
Z masła oraz mąki ugnieść kulkę, włożyć do wywaru i mieszająć, gotować na małym
ogniu 3 minuty.
Zdjąć z ognia, przyprawić sokiem z cytryny i jeśli trzeba solą.
Wsypać koperek i wymieszać.
Mięso pokroić na porcje i polać sosem.
Sos można zaprawić 3 łyżkami śmietany.
Podawać z ryżem ugotowanym na sypko i surówką.
Plik z chomika:
piwowar3
Inne pliki z tego folderu:
Decorating cakes and cupcakes(1).pdf
(6232 KB)
Zapiekanki.rar
(31347 KB)
Karola Schneider-Waldner - Zupy wzmacniające wg Pięciu Przemian.pdf
(13614 KB)
Kuchnia - Przepisy Kurta Schellera (prawie 3 tys stron) cz.2.pdf
(33774 KB)
Kuchnia - Przepisy Kurta Schellera (prawie 3 tys stron i fotografie potraw) cz.1.pdf
(32756 KB)
Inne foldery tego chomika:
--== KUCHANIA - PRZEPISY ==--
Alkohole - Gorzałka
Domowy kucharz
Ewa gotuje
Interaktywna ksiazka kucharska
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin