bozonarodzeniowa_choinka.pdf

(136 KB) Pobierz
ozdoby_z_makaronu_czesc 2.indd
70
Dla cierpliwych
Choinka
z muszelek
1. Cannelloni
układamy pionowo,
aby utworzyć pień
choinki. Wokół niego,
w dolnej jego części
przyklejamy duże
muszelki.
POTRZEBNE MAKARONY:
cannelloni (pień choinki)
duże muszelki (gałązki choinki)
gwiazdka (ozdoba na czubku choinki)
2. Wokół nich
mocujemy kolejny
rząd dużych
muszelek.
3. Pozostałe duże
muszelki przyklejamy
wokół cannelloni.
Mocujemy je jedna
nad drugą, stopniowo
zmniejszając ich ilość,
tak by czubek naszej
choinki tworzyły
trzy duże muszelki
umieszczone na
górnym otworze
cannelloni.
4. Na czubku tak
powstałej choinki
mocujemy gwiazdę.
Gotową ozdobę
malujemy na złoto.
171638400.002.png 171638400.003.png 171638400.004.png 171638400.005.png 171638400.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin