Princessa z ananasem(1).doc

(20 KB) Pobierz
Princessa z ananasem

Princessa z ananasem

 

Składniki:

Biszkopt z 4 jaj

Masa:

·            1/2L śmietany 30%

·            2 łyżki cukru pudru

·            2 śmietan fixy

·            2,5 batona Princessa kokosowa (biała) XXL

·            puszka ananasa (340g)

Wierzch:

·            polewa czekoladowa

·            1/2 batona Princessa

·            wiórki kokosowe

Dodatkowo:

·            mały słoik nutelli

 

Sposób wykonania:

 

Biszkopt: Upiec biszkopt i przekroić na dwa cienkie placki. Blaszka 24x30 cm lub tortownica ok. 27cm.

 

Masa: Śmietanę ubic, dodać cukier i śmietan fixy.

Następnie dodać pokruszone batony i pokrojone w drobną kostkę ananasy.

 

Kolejność:

Pierwszy placek biszkoptowy nasączyć sokiem z ananasa.

Posmarować go miękką nutellą (można podgrzać w mikrofali).

Nałożyć masę.

Na masę drugi placek biszkoptowy nasączony sokiem z ananasa.

Wierzch posmarować polewą czekoladową, posypać połówką pokruszonego batonika i wiórkami kokosowymi.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin