Kiełbasa domowa z dzika.pdf

(126 KB) Pobierz
349625512 UNPDF
Składniki
3kgłopatkizdzikabezkoci,
2kgłopatkilubkarkówkiwieprzowej,
50dagłoniny,
ól,pieprz,
dużagłówkaczonku,
5ziarenjałowca,
ołonki(jelita)
Spoóbprzygotowania
Całemięopokroidwdrobnąkotkę,łoninęwcienkiełupkiPokrojonemięoiłoninęwymiezadz
olą,aletrąiprzyprawami,włożyddoemaliowanejmikiipozotawidwchłodnymmiejcudo
natępnegodnia,żebykoloryzowałoPrzegotowadiwytudzidzklankęwody,wladjądomięa,
dodadczonekutartyzolą,anatępniecałodrękamibardzomocnoidokładniewyrobid
Wymoczoneiopłukaneołonki(jelita)cianonapełniadmaąmięnąniedopuzczającdotworzenia
ięputychprzetrzenimiędzykawałkamimięa
Spoóbwędzenia
Krążkikiełbayzawieidwprzewiewnymmiejcuna1dzieodoobuzeniaWędzidwdymieok30
topniCprzez3dni,2razynadobępo2godzinyNapoczątkuinakoocuwędzeniadopalenika
dodadtrochęjałowca
utorMarianBorkowki(zazgodąautora)
Przepis zamieszczony na stronie http://www.marbo.agnet.pl/wedzar.html
Zgłoś jeśli naruszono regulamin