Zapiekanka makaronowa
Przygotowanie: 40 min.Duszenie: 30 min.Kaloryczność: 580 kcal/porcjaTrudność: łatwaSkładniki na 10 porcji
•
1/2 główki kapusty
łazanki gotowe
5 łyżek masła
1-2 cebule
1/2 szkl. ketchupu
10 dag kiełbasy
10 dag żółtego sera
sól, pieprz
Etapy przygotowania
1.
Łazanki ugotować i odcedzić.
2.
Kapustę oczyścić, pokroić w kostkę. Zalać małą ilością gorącej wody, dodać 4 łżeczki masła, gotować do miękkości i odparować.
3.
Cebulę posiekać, usmażyć na pozostałym maśle razem z kiełbasą.
4.
Wszystko wymieszać z kapustą i łazankami. zalać ketchupem i posypać serem.
5.
Całość zapiec, aż ser się stopi.
d.ceberek