Niedzielna rozkosz - żeberka.pdf

(107 KB) Pobierz
329735355 UNPDF
Niedzielna rozkosz – żeberka
Przepis z programu Nancy Lam
Rekin i żeberka (odc.5)
Składniki:
900g żeberek wieprzowych (mogą być jagnięce albo wołowe) pokroić w poprzek włókien i
zalać marynatą
Marynata:
4 rozgniecione ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżeczka chili w proszku
2 łyżki miodu
2 łyżki ketchupu
2 łyżeczki brązowego cukru
2 łyżki ketjap manis
Przygotowanie:
Żeberka marynować co najmniej dwie godziny, albo zamarynować z dnia na dzień. Dusić 20
minut na małym ogniu, a następnie zwiększyć ogień i podgrzewać 10 minut na płycie albo na
grillu, aż mięso się przyrumieni.
© Nancy Lam
Zgłoś jeśli naruszono regulamin