Niedzielna rozkosz - żeberka.pdf
(
107 KB
)
Pobierz
329735355 UNPDF
Niedzielna rozkosz – żeberka
Przepis z programu
Nancy Lam
Rekin i żeberka (odc.5)
Składniki:
900g żeberek wieprzowych (mogą być jagnięce albo wołowe) pokroić w poprzek włókien i
zalać marynatą
Marynata:
4 rozgniecione ząbki czosnku
sól
pieprz
1 łyżeczka chili w proszku
2 łyżki miodu
2 łyżki ketchupu
2 łyżeczki brązowego cukru
2 łyżki ketjap manis
Przygotowanie:
Żeberka marynować co najmniej dwie godziny, albo zamarynować z dnia na dzień. Dusić 20
minut na małym ogniu, a następnie zwiększyć ogień i podgrzewać 10 minut na płycie albo na
grillu, aż mięso się przyrumieni.
© Nancy Lam
Plik z chomika:
jabolek67
Inne pliki z tego folderu:
Bakłażany z cebulą smażone na głębokim oleju.pdf
(112 KB)
Curry jagnięce z bakłażanem.pdf
(110 KB)
Jarzynowe curry z glutenem.pdf
(103 KB)
Homary a la Nancy Lam.pdf
(110 KB)
Jarzyny smażone na płycie.pdf
(108 KB)
Inne foldery tego chomika:
BUDDY VALASTRO
CIASTA I TORTY
DANIA I DODATKI
DANIA MIĘSNE
DESERY
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin