Ryba po Grecku.rtf

(0 KB) Pobierz

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                  RYBA PO GRECKU

 

                            600 g filetów z ryby

                            80 ml oliwy

                            2 marchewki

                            1 pietruszka

                            1/2 selera

                            2 cebule

                            50 g koncentratu pomidorowego

                            sól

                            pieprz

                            sok z cytryny

 

 

                            WYKONANIE:

 

                            Filety pokroic na kawałki, usmażyc na 2 łyżkach oliwy, osolic. Warzywa obrac. Cebulę pokroic w półplasterki, warzywa w słupki i usmażyc na pozostałej oliwie. Zalac 100 ml wody, dodac koncentrat, dusic 10 minut, doprawic, dodac sok z cytryny. Sosem z warzyw zalac rybę.

                           

 

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin