Schab faszerowany w ziołach
Składniki
- 1,5 kg schabu - 20 dag twarogu - 30 oliwek - 10 susz. pomidorów - ząbek czosnku - 2 łyżki bułki tartej - pęczek natki - 10 łyżek oliwy - żółtko - łyżeczka susz. oregano - łyżeczka susz. tymianku - sól
Sposób przygotowania
1. Twaróg wymieszaj z pomidorami, krojonymi oliwkami, bułką, żółtkiem, czosnkiem, solą. Nożem zrób w mięsie kieszeń, natrzyj solą i ziołami. 2. Mięso nadziej farszem, zepnij wykałaczkami, obsmaż na 2 łyżkach oliwy, przełóż do brytfanki. Podlej 0,5 szklanki wody. Piecz 60 min (190 st.). 3. Natkę posiekaj, wymieszaj z resztą oliwy. Pastą posmaruj mięso, piecz 40 min. Podawaj z makaronem.
Paracetamol_131