Zalewa do ryb z mlecza.pdf

(135 KB) Pobierz
349809779 UNPDF
Surowiec na 1 kg zalewy:
1. Ocet 10% - 0,2 kg zima i 0,3 kg latem,
2. Cukier – 0,02 kg,
3 Licie laurowe – 0,0005 kg
4. Ziele angielskie – 0,00024 kg,
5. Kolendra – 0,00024 kg,
6 Mlecz ledziowy olony – 0,3 kg (latem odsolony do 13% soli, zima odsolony do 10% soli)
7 Woda przegotowana w iloci uzupełniającej kładniki do wagi 1,0 kg
Spoób wykonania
Przyprawy korzenne włożyd do wody i gotowad przez 30 minut Powtały wywar korzenny ochłodzid
do temperatury otoczenia.
Mlecz rozdrobnid przez iatkę o oczkach 2 mm
Otrzymaną maę przetrzed przez gęte ito, za pomocą zczotki W czaie przecierania należy
przelewad maę wywarem korzennym Do przetartej may dodad pozotałą ilod wywaru korzennego
i pozotałe dodatki (ocet, cukier) i całod dobrze wymiezad
Zgłoś jeśli naruszono regulamin