Quiche z pieczarkami,szpinakiem i serem Feta
Potrzebujesz!!
250 gr. mrozonego szpinaku
okolo 1 lyzki stolowej oliwy z oliwek
200gr. pieczarek cienko pokrojonych
8 jajek
250 ml.kwasnej smietany(moze byc chuda)
180 gr. Feta -sera pokruszonego
spory peczek zielonej pietruszki-posiekanej
sol i pieprz do smaku
6 mlodych cebulek- cieniutko pokrojonych
Uzywasz tosamo naczynie do Quiche. Odmrozony szpinak- wyduszasz z niego wode.Na patelni rozgrzej oliwe wrzuc pieczarki i piecz tak- dlugo kiedy beda lekko brazowe. Nastepnie dodaj cebulke i szpinak.Smaz to okolo minuty i odstaw na bok.
Do miski wloz jajka i kwasna smietane i dobrzepomieszaj.Nastepnie wloz do tego ser Feta, zielona pietruszke i toco usmazyles ze szpinakiem-dobrze wymieszaj.
Wlej wszystko w naczynie- piecz 35 min. w tem 180st.-czyli az sie nie zetnie.
Claudiano