Składniki na 9 muffinek: 1 1/2 szklanki mški 3/4 szklanki cukru 1/4 łyżeczki soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1 szklanki jagód Kruszonka: 1/3 szklanki jasnego cukru trzcinowego 1/4 kostki masła 1/2 szklanki mški 1 łyżeczka cynamonu Mškę wymieszać z cukrem, solš i proszkiem do pieczenia. Do szklanki wlać olej, wbić jajko i dolać tyle mleka, żeby dopełnić szklankę. Zawartoć szklanki wymieszać z mieszankš mšcznš (niezbyt dokładnie), wsypać jagody i jeszcze raz wymieszać. Napełnić ciastem foremki muffinkowe (moim zdaniem wystarczy do 3/4 wysokoci papilotki). Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać razem, rozcierajšc palcami lub widelcem. Posypać muffinki. Piec 20 - 25 minut w temperaturze około 200 stopni C.
zpolko