Esencja ponczowa.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
50336696 UNPDF
Esencja ponczowa
Sposób przyrządzania
Z 2 cytryn obrać cienko skórkę i razem z 2 gwiazdkami anyżku oraz laską wanilii włożyć
do karafki. Wlać sok z 3-4 cytryn, dodać 12,5 dag kandyzowanego cukru i uzupełnić
butelkę koniakiem, winiakiem, ginem lub ciemnym rumem. Odstawić na 14 dni, aż cukier
się rozpuści, a alkohol nabierze aromatu. Z esencji przygotowuje się poncz na gorąco lub
na zimno.
Plik z chomika:
alkon1989
Inne pliki z tego folderu:
@) Napoje-Index.pdf
(80 KB)
Alba.pdf
(46 KB)
Americano.pdf
(33 KB)
Ananasowe daiquiri.pdf
(34 KB)
Bananowy z wodą sodową.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
▸Dania Główne
►LUBIĘ GOTOWAĆ
Dekorowanie stołu
Ozdabianie dekorowanie potraw garnierowanie
Przepisy na Wielkanoc
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin