Przekładaniec.doc

(40 KB) Pobierz

Przekładaniec

Przekładaniec

Początek formularza

Skladniki:

Składniki na 1 biszkopt:(a należy upiec 2)
3jajka;10 łyżek cukru;8 łyżek mleka;10 łyżek mąki;1/4szkl.oleju;1/2 proszku do pieczenia;2łyżki kakao.
Gotowa masa makowa z puszki;
Brzoskwinie z puszki;
3 galaretki malinowe;
Masa budyniowa:
1/2l mleka
1/2szkl. cukru
2 budynie śmietankowe
1 Kasia

Przepis:

Wykonanie biszkoptu:
Białka ubić na sztywno, ciągle ubijają dodawać żółtka,cukier,mleko,olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Piec biszkopt 20 minut w 170stopni.Drugi biszkopt upiec tak samo.
Wykonanie masy budyniowej:
Z 1/2 l mleka odlać pół szklanki,resztę zagotować z cukrem.Budynie rozpuszczone w pozostawionym mleku w lać do gotującego się mleka ,mieszając energicznie.Zdjąć z gazu aby ostygł zimny budyń utrzeć z margaryną Kasia na puszysty krem.
Na pierwszy biszkopt rozsmarować gotową mase makową,na mak ułożyć pokrojone brzoskwinie,na owoce wylać tężejącą galaretkę malinową gdy galaretka dobrze zastygnie rozsmarować masę budyniową na wierzch przykryć drugim biszkoptem.Ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi .

Dół formularza

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin