6 powierzchniowe.doc

(33 KB) Pobierz
Zanęty powierzchniowe

 

 

Zanęty powierzchniowe

Przepis 1 :

Składniki na 100% suchej zanęty należy dać :

·         45% - bułka tarta

·         20% - kasza kukurydziana

·         15% - biszkopty

·         10% - mączka arachidowa

·         10% - mączka sojowa

·         zapach: wanilia (ok. 50g na 1,5kg)

 

Sposób wykonania :

·         Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

 

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.

 

Przepis 2 :

Składniki :

·         0,5 szklanki bułki tartej mielonej

·         0,5szklanki biszkoptów mielonych

·         0,5 szklanki mąki kukurydzianej

·         Zapach na wody czyste - krew suszona

·         Zapach na wodę zanieczyszczoną, brudną anyż

Sposób wykonania :

·         Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

 

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.

 

Przepis 3 :

Składniki :

·         1 kg mąki kukurydzianej

·         1 kg bułki tartej

·         0,5 kg otrąb pszennych

·         Zapach anyżowy

Sposób wykonania :

·         Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

 

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.

 

Przepis 4 :

Składniki :

·         1 kg mąki kukurydzianej

·         0,5 kg bułki tartej

·         0,25 mieszanki orzechowej

·         1 paczkę lodów waniliowych w proszku

·         3 łyżeczki mleka w proszku

·         Zapach waniliowy

Sposób wykonania :

·         Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

 

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania.

 

Przepis 5 :

Składniki na 100% suchej zanęty należy dać :

·         45% bułka tarta

·         20% kasza kukurydziana

·         15% biszkopty

·         10% mączka arachidowa

·         10% mączka sojowa

·         Zapach wanilia

 

Sposób wykonania :

·         Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

 

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania

 

Przepis 6 :

Składniki :

·         0,5 kg mączki bananowej

·         0,7 kg mąki kukurydzianej

·         0,5 kg bułki tartej

·         0,25 kg coco belgijskie

·         0,25 kg mączki sojowej

·         Zapach bananowy

Sposób wykonania :

·         Mieszamy ze sobą na sucho składniki dodajemy wody i mieszamy

 

Jeżeli łowimy na szybko płynącej wodzie można dodać trochę gliny lub piasku i kleju do zanęt ale należy uważać żeby nie przesadzić Zanętę najlepiej przygotować ok. pół godz. przed rozpoczęciem wędkowania

 

 

Podałem tu jakie zapachy z reguły wabią ryby

wanilia – leszcz, krąp, jaz, karaś;

karmel – lin, karas, leszcz, krap, ploc;

miód – karp, karaś, lin;

cynamon – leszcz, krąp, karaś, karp;

kokos – leszcz, krąp, płoć, karaś, lin;

tutti-frutti – karp, lin,

kozieradka – płoć, leszcz, lin, karaś;

nostrzyk – płoć, leszcz, lin, karaś;

kminek – płoć, krąp;

anyż – płoć, karaś, krąp;

kolendra – płoć, leszcz;

koper włoski – krąp, płoć.

             

Życzę obfitych połowów i połamania kija

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin