1/2 ma�ej cebulki, pokrajanej w cienkie kr��ki 4 �y�ki mas�a 1/4-1/2 �y�eczki przyprawy chili lub ostrej papryki ; 1/2 �y�eczki imbiru (dowolnie)1/4 �y�eczki soli i1/4 �y�eczki pieprzu 1/4 �y�eczki kurkumy lub 1/2 �y�eczki pasty i pomidorowej 4 jaja roztrzepane posiekana zielona pietruszka 1 pomidor pokrajany w �semki 2 1. Na g��bokiej patelni z rozgrzanym mas�em, sma�y� cebul� do zrumienienia, cz�sto mieszaj�c. 2. Wsypa� chili, imbir, s�l, pieprz i sma�y� przez minut� na ma�ym ogniu, cz�sto mieszaj�c. 3. Doda� kurkum� lub past� pomidorow�, sma�y� dalej przez minut�, mieszaj�c. 4. Wla� jaja, zamiesza� i sma�y� do zg�stnienia. 5. Jajecznic� podawa� posypan� zielon� pietruszk�, przybran� pomidorami
fajorek