1. Plac zakładu należy utrzymywać w porządku i czystości.
2. Kontener do gromadzenia odpadów należy zamykać po każdym wyrzuceniu odpadów i dbać o czystość w jego otoczeniu. Przy wywozie odpadów przez firmę dopilnować, aby kontener ustawiony został zawsze w miejscu zachowującym odległość minimum 10 m od budynku zakładu.
3. Zieleń w otoczeniu piekarni utrzymywać w należytym stanie (podlewać, kosić trawniki, przycinać żywopłot). Zimą odśnieżać drogi dojazdowe do zakładu.
4. Rampę załadowczą i wyładowczą oraz plac przy rampie codziennie zamieść szczotką do tego przeznaczoną.
5. Raz na tydzień powierzchnie ramp zmyć ciepłym roztworem płynu myjącego
(nazwa)
i spłukać bieżącą wodą, pozostawić do wyschnięcia. W razie konieczności częstotliwość mycia zwiększyć.
6. Raz na miesiąc zdezynfekować studzienki kanalizacyjne roztworem
7. Sprzęt porządkowy oraz środki do mycia i dezynfekcji znajdują się w wydzielonym magazynku. Wykaz środków myjących, dezynfekujących:
– płyn myjący
– środek do dezynfekcji powierzchni i studzienek kanalizacyjnych
Osobą odpowiedzialną za utrzymanie porządku i higieny otoczenia zakładu jest:
(imię i nazwisko, stanowisko)
...................................... ................................................
pieczęć zakładu
data:
podpis:
Sporządził Zatwierdził
niunia085