3 papryki2 cebule moze byc jedna tez i troche pory3 zabki czosnku moze byc wiecej musi byc wyczowalny w zupie6 dojrzalych pomidorowswieza pietruszke dobrego bialego fileta rybnego zeby byl troche grubszy bez osciRybe dobrze myjesz skrapiasz cytryna i zostawiasz ja bo dopiero dodajemy ja na koniecRobisz wywar 1,5l- 2l wody dodajesz wegety najlepiej jak bys miala krewetki dobre nie musi byc albo skore z ryby tez nie musi byc tylko dodaje to aromatycznosci .te skladniki ktore napisalam kroisz nie za drobno i nie za grubo i pokoleji kazdy z nich podsmazasz na patelni zeby mialy lekka farbe i wrzucasz do garka z wywaremPomidory obierasz ze skorki i tez kroisz i lekko podsmazasz.Rybe kroisz w takie prostokaty i wrzucasz do zupyPamietaj aby warzywa byly troche twardawe nie moga sie rozgotowac.Ryba w zupie gotujesz moze 5-10 minDoprawiasz papryka ostra i slodka ,pieprzem sola do smaku mozesz dodac czili ale maloI na koniec pietruszka.Zupa nie moze byc za zadka i nie za gesta .Podajesz z bagietka
jot_em18