Pizza na grubym naleśniku.rtf

(1 KB) Pobierz

Pizza na grubym naleśniku

 

Składniki:

• 1 litr mleka

• 1 kg mąki

• 4 jajka

• czerwona papryka

• zielona papryka

• 15 dkg szynki drobiowej

• 30 dkg żółtego sera Gouda

• oliwki zielone

• 15 dkg kiełbasy

• 3 pomidory

• ogórek kiszony

• natka pietruszki

• 2-3 ząbki czosnku

• ketchup

• Vegeta

 

 

Sposób przyrządzenia:

Mleko i jajka miksujemy z mąką . Ciasto powinno być gęstsze niż na tradycyjne naleśniki. Paprykę  myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, kroimy na paseczki. Szynkę i kiełbasę kroimy w kosteczkę, pomidory parzymy, obieramy ze skórki i też kroimy w kosteczkę. Ser gouda i ogórek kiszony ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy, posiekaną na drobno natkę pietruszki,  pokrojone w talarki ząbki czosnku i połówki oliwek. Wszystko dokładnie mieszamy z ciastem naleśnikowym. Na patelni rozgrzewamy olej i nalewamy porcje ciasta. Smażymy na złocisty kolor z obu stron. Wykładamy na talerz polewamy ketchupem lub ostrym sosem czosnkowym.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin