Faszerowane pieczarkami.pdf
(
369 KB
)
Pobierz
Naleśniki faszerowane pieczarkami
Ciasto:
2 niepełne szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 szklanka gazowanej wody mineralnej
2 jajka
Mała płaska łyżeczka soli
Farsz:
½ kg pieczarek
1 duża cebula
Oliwa z oliwek
Sól, pieprz, papryka słodka.
Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto zmiksować, ciasto cieniutko rozprowadzić
na patelni, żeby dobrze i równo się rozlało, naleśniki wykładać na odwrócony do
góry dnem talerz.
Pieczarki wraz z cebulą dusić na oliwie na wolnym ogniu do odparowania
wody.
Zawijać w koperty.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
Faszerowane pieczarkami.pdf
(369 KB)
Francuskie.pdf
(367 KB)
Z parówką i szpinakiem.pdf
(382 KB)
Zapiekane.pdf
(382 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin