Śledzie pod "pierzynka"
Super śledzie w sam raz na wigilie a to już niedługo!! Możesz zaskoczyć domowników czymś nowym i bardzo smacznym!!!
40 minut średni
Początek formularza
Dół formularza
· śledź solony 25 dag
· ziemniaki 3 szt.
· cebula 2 szt.
· burak 3 szt.
· jaja kurze całe 3 szt.
· majonez 1 szt.
· ser żółty 25 dag
· nać pietruszki 1 szt.
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach, jajka ugotować na twardo.
2. śledzie lekko odmoczyć i pokroić w kostkę.
3. Układać warstwami od dołu: 3 ugotowane ziemniaki starte na grubej tarce, śledzie krojone w grubą kostkę, cebula drobno pokrojona, majonez pół słoika.
4. 2-3 ugotowane buraki starte na grubej tarce, majonez pół słoika, posiekana zielenina (np. Natka pietruszki), ser żółty starty na grubej tarce i na to 3 ugotowane jajka też starte ale na drobnej tarce co da efekt "pierzynki"
Vampireek_00