POLĘDWICA W CIEŚCIE.doc

(28 KB) Pobierz

Polędwica w cieście

Składniki:
1 kg polędwicy wołowej
opakowanie mrozonego ciasta francuskiego
20 dag niebieskiego sera pleśniowego
żółtko
2 łyżki masła sól, pieprz

Przepis na Polędwica w cieście

 

Sposób przygotowania
Polędwicę umyć, obsmażyć na maśle ze wszystkich stron. Oprószyć solą, pieprzem i ostudzić. Rozmrożone ciasto rozwinąć. Polędwice obłozyć plasterkami sera, ułozyć na cieście i zawinąć. Wierzch ciasta posmarować żółtkiem, z resztek ciasta wyciąc ozdobne elementy, ułożyć na cieście i posmarować żółtkiem. Piec w temp. 200 st. 30 min. Po upieczeniu zostawic na 10 min. w ciepłym piekarniku.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin