PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki

 

• 4 szklanki mąki

 

• 1 jajko

 

• sól,woda

 

• 40 dkg. mielonego mięsa

 

• główka kapusty

 

• 2 cebule, tłuszcz

 

Etapy przygotowania

 

1. Kapustę poszatkować. Wrzucić na wrzącą wodę i ugotować na półtwardo. Cebulę posiekać i udusić na tłuszczu na złoto. Kapustę odcedzić, osączyć z wody. Kiedy przestygnie przepuścić przez maszynkę razem z uduszoną cebulą.

 

2. Połączyć z mięsem, dodać tłuszcz spod cebuli i przesmażyć razem, mieszając aby z mięsa nie zrobiły się grudki. W trakcie smażenia posolić i dobrze popieprzyć. Odstawić do ostudzenia.

 

3. Zarobić ciasto pierogowe, jak kto lubi. Przygotowanym farszem nadziewać pierogi i gotować. Podawać polane masłem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin