Sernik Anety - chatka.doc

(21 KB) Pobierz
Sernik Żanety

Chatka

 

herbatniki

1/kg białego sera

1 kostka margaryny

2 szklanki cukru pudru

3 łyżki kakao

3 jajka

rodzynki

1 galaretka

50 ml spirytusu

 

Galaretkę przygotować wg przepisu, wylać na talerz i gdy stężeje pokroić
w kostkę. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami i podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i spirytus i dokładnie wymieszać.Do drugiej dodać zmielony ser, pianę z trzech białek, namoczone w gorącej wodzie rodzynki i kostki galaretki. Ułożyć trzy rzędy herbatników i na wszystkie nałożyć cienką warstwę masy kakaowej. Na środkowy rząd dodatkowo nałożyć grubą warstwę masy serowej, a następnie obłożyć z obu stron pozostałymi herbatnikami (powstanie kształt domku). Można polać polewą czekoladową. Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki.

 

 

Chatka

 

herbatniki

1/kg białego sera

1 kostka margaryny

2 szklanki cukru pudru

3 łyżki kakao

3 jajka

rodzynki

1 galaretka

50 ml spirytusu

 

Galaretkę przygotować wg przepisu, wylać na talerz i gdy stężeje pokroić
w kostkę. Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami i podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao i spirytus i dokładnie wymieszać.Do drugiej dodać zmielony ser, pianę z trzech białek, namoczone w gorącej wodzie rodzynki i kostki galaretki. Ułożyć trzy rzędy herbatników i na wszystkie nałożyć cienką warstwę masy kakaowej. Na środkowy rząd dodatkowo nałożyć grubą warstwę masy serowej, a następnie obłożyć z obu stron pozostałymi herbatnikami (powstanie kształt domku). Można polać polewą czekoladową. Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin