MI�SO W WEKACH Sk�adniki: 1,5 kg szynki bez ko�ci 1 kg chudego boczku ze sk�r� czosnek li�� laurowy mielony pieprz czarny ziele angielskie s�l Przygotowanie: Umyte mi�so ods�czy� na durszlaku. Mi�so z szynki pokroi� w grub� kostk�. Od boczku oddzieli� sk�r� i r�wnie� pokroi� w kostk�. Tak przygotowane mi�so w�o�y� do miski. Doda� pokrojony czosnek, s�l i pieprz do smaku. Wszystko odstawi� na p� godziny. Do przygotowanych s�oik�w w�o�y� li�� laurowy, po trzy ziarenka pieprzu i ziela angielskiego. Na dno ka�dego s�oika k�adziemy kawa�ek sk�ry z boczku. Mi�so obsma�amy i wk�adamy do s�oik�w. Zamykamy i pasteryzujemy p�torej godziny.
dzumas