Gwiazdy z jarzyn.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

1/2 kg marchwi

 

1/4 kg pietruszki

 

1/2 l bulionu

 

8 dag masła

 

zielony pieprz

 

20 dag ugotowanej fasolki szparagowej

 

1 łyżka cukru

 

50 ml białego wina

 

2 jajka

 

2 łyżki mąki

 

sok z cytryny

 

1/2 szklanki śmietany

 

olej

 

natka

 

sól, pieprz

 

Wykonanie:

 

Marchewki i pietruszki ugotować w bulionie, zmiksować.

 

Dodać jajka, natkę, śmietanę, masło i mąkę, fasolkę, wino.

 

Ułożyć w foremkach, przykryć folią posmarowaną olejem i piec 50 minut w kąpieli wodnej.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin