Karp po gdańsku.rtf

(5 KB) Pobierz
Karp po gdañsku

Karp po gdańsku

 

Składniki na 6 porcji:

80 dag filetów z karpia

30 dag pieczarek

duża cebula

2-3 łki masła

mielona kolendra

sok z cytryny

2 łki posiekanej natki pietruszki

l, pieprz

 

Umyte i osuszone filety natrzyj solą i kolendrą, skrop sokiem z cytryny, po czym owiń folią i wstaw na 1-2 godzin do lodówki. Następnie umyte i osuszone pieczarki pokrój w plasterki, skrop sokiem z cytryny, posyp pieprzem.

 

Żaroodporny półmisek grubo wysmaruj masłem, wyłóż pokrojonymi na porcje filetami, przykryj cienkimi plasterkami cebuli, posyp solą, pieprzem, pieczarkami. Polej stopionym masłem i wstaw do nagrzanego piekarnika - zapiekaj 30-35 minut. Przed podaniem posyp posiekaną zieloną pietruszką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin