KAKAOWE PRECELKI W CZEKOLADZIE.doc

(26 KB) Pobierz
KAKAOWE PRECELKI W CZEKOLADZIE

KAKAOWE PRECELKI W CZEKOLADZIE

 

Składniki na precelki:

·         100g masła

·         225g mąki

·         1 jajko

·         2 łyżki kakao

·         7 łyżek cukru

Polewa 

·         1 łyżka masła

·         100g czekolady deserowej

Wykonanie:

 

100 g masła ucieramy z cukrem. Dodajemy jajo i chwilkę miksujemy. Przesiewamy mąkę z kakao i zagniatamy gładkie ciasto. Na 15 minut wkładamy do lodówki.

Po tym czasie toczymy z ciasta wałeczki o grubości ok. 0,5 cm i formujemy z nich precelki.

Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 8-12 minut w 190 stopniach. Studzimy na kratce. Po tym czasie zanurzamy je w polewie, lub nakładamy ją pędzelkiem. A polewa to po prostu czekolada rozpuszczona w kąpieli wodnej z łyżką masła.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin