WITAMINOWA ZUPA Z KIEŁKÓW.doc

(26 KB) Pobierz

Witaminowa zupa z kiełków

Składniki:
- po 1 szklance kiełków fasoli, soczewicy, rzodkiewki i słonecznika
- 1 duża marchew
- kilka liści szpinaku
- 1 dymka
- 2 ząbki czosnku
- ¼ małego selera
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka siekanej zielonej pietruszki
- po sporej szczypcie lubczyku i bazylii (suszonych)
- 4 szklanki rosołu warzywnego, może być z kostki
- sól
- 0,5 szklanki tartego żółtego sera

Marchew, dymkę, seler i szpinak pokroić drobno, dodać kiełki i zioła oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko to razem podsmażyć na rozgrzanej w garnku oliwie, dodać rosół warzywny i gotować co najmniej 20 minut. W trakcie gotowania doprawić solą, dodać na koniec zieloną pietruszkę.
Zupę podawać w filiżankach, posypaną tartym serem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin