Tortellini zastąpione uszkami z szynką i serem w maśle szałwiowym.doc

(388 KB) Pobierz
Tortellini zastąpione uszkami z szynką i serem w maśle szałwiowym

Tortellini zastąpione uszkami z szynką i serem w maśle szałwiowym

składniki

·         700 g świeżych pierożków tortellini z szynką i serem można zastąpić makaronem uszka

·         6 łyżek masła

·         1 drobno posiekany ząbek czosnku

·         20 drobno posiekanych świeżych listków szałwii

·         sól

·         czarny pieprz

·         6 łyżek świeżo startego parmezanu plus odrobina do posypania

 

Sposób przygotowania

1.     Wkładamy masło, czosnek i szałwię do rondelka o pogrubionym dnie i podgrzewamy na małym ogniu 1-2 minuty, aż masło się roztopi. Przyprawiamy pieprzem.

2.     Gotujemy pierożki w dużej ilości osolonej wody, aż będą al dente. Odcedzamy i jedną trzecią przekładamy do ogrzanej salaterki.

3.     Mieszamy z 1 łyżką sosu i 2 łyżkami parmezanu.

4.     Powtarzamy tę czynność, aż wszystkie pierożki, sos i parmezan będą wymieszane. Podajemy z parmezanem do posypania.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin