Farsz meksykański.doc

(20 KB) Pobierz
Farsz meksykański

Farsz meksykański

 

·         200g mięsa mielonego,

·         2 pomidory,

·         1 zielona papryka,

·         30g kukurydzy z puszki,

·         50g sera żółtego,

·         sól, pieprz, ostra papryka,

·         oliwa z oliwek

 

Mięso podsmażamy na oliwie przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, kroimy ją na ćwiartki i pozbywamy się gorzkich, białych części. Następnie kroimy ją w paski. Warzywa wrzucamy do mięsa, zmniejszamy ogień i dusimy przez 10 minut, aż będą miękkie. Pod sam koniec duszenia dodajemy ser żółty, solimy, pieprzymy i dodajemy ostrej papryki

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin