Syrop z cebuli
Syrop z cebuli szybko pomaga na ból gardła oraz kaszel.
· Cebulę należy zetrzeć na tarce, odcisnąć dokładnie sok. Do soku można dodać miód oraz cytrynę. Należy pić po 2 łyżeczki syropu 4-6 razy w ciągu dnia.
· Pokrój 2-3 cebule w talarki. Talarki ułóż w słoiku warstwowo, oddzielając kolejne warstwy dobrze ubitej cebuli od siebie łyżką cukru. Na jeden słoik dodaj około 5 łyżek cukru. Słoik należy odłożyć na parę godzin (najlepiej na całą noc) w ciepłe miejsce. Syrop należy przyjmować po jednej łyżce stołowej 3 razy dziennie.
· Zetrzyj jedno jabłko oraz jedną cebulę na tarce. Zmieszaj oraz wyciśnij dokładnie dok. Syrop pij 3 razy w ciągu dnia po 2 łyżeczki.
kajtek54