· szynka Indykpol
· jajka 3 szt.
· parówki Indykpol 2 szt.
· kukurydza konserwowa
· sos majonezowo - chrzanowy
Jajka i parówki ugotować, a następnie pokroić. Dodać kukurydze i wymieszać z sosem aby powstało nadzienie do roladek. Duże plastry szynki smarujemy nadzieniem i zawijamy w roladki.
Pieczarki faszerowane mielonym mięsem, to przekąska, którą z pewnościa można podać gdy zaprasza sie gości i chce na nich zrobić wrażenie.
· duże pieczarki 10 szt.
· mielone mięso z indyka 50 dag
· jajka 2 szt.
· bułka kajzerka 1 szt.
· mleko 1/2 szklanki
· vegeta
· sól
· pieprz
· bułka tarta
Do mięsa mielonego dodać jajka oraz bułkę namoczoną wcześniej w mleku i doprawić do smaku vegetą, solą i pieprzem. W pieczarkach wydrążamy środki kapeluszy i nakładamy do nich farsz. Pieczarki obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać je z plasterkami świeżego ogórka, rzodkiewki oraz natką pietruszki. Autor: Małgorzata Sondej
· mięso z piersi indyczej
· olej do smażenia
· mąka ziemniaczana 2 łyżki
· musztarda 2 łyżki
· vegeta 1 łyżka
· pieprz 1 łyżeczka
Pierś indyka kroimy w dość dużą kostkę i mieszamy w marynato-cieście , pozostawiamy je na 12 godzin. Po tym czasie kostki jeszcze raz wymieszamy i wkładamy na gorący olej. Możemy podawać to jako danie obiadowe lub przystawkę na różne przyjęcia. To danie uwielbiają dzieci! SMACZNEGO!!
Cesiooo