Składniki: - 60 dag schabu - sól i pieprz- 6 plastrów żółtego sera - kawałek czerwonej kapusty - pół cytryny - olej - 30 dag pieczarek - 2 łyżki masła - 150 ml śmietanki - 1 łyżka mąki
Mięso opłukać, pokroić na 6 plastrów. Rozbić, oprószyć solą i pieprzem, odstawić na godzinę. Kapustę poszatkować, obgotować, w osolonym wrzątku. pod koniec gotowania wodę zakwasić sokiem z cytryny, odcedzić, przestudzić, wymieszać z olejem. Na każdym plastrze mięsa położyć plaster sera i trochę kapusty, zwinąć, spiąć wykałaczką. Roladki obsmażyć na oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki, przesmażyć na maśle. Śmietankę rozetrzeć z mąką, dodać do pieczarek, poddusić. Pieczarki i roladki przełożyć do żaroodpornego naczynia, zapiekać 15 minut w 190°C.
Cesiooo