Ryba na sposób tajski z rusztu.pdf

(90 KB) Pobierz
Ryba na sposób tajski z rusztu
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/ryba-na-sposob-tajski-z-rusztu...
Ryba na sposób tajski z rusztu
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:25
marynowanie: 00:20
ilość porcji: 2
autor: Tesco
Składniki:
2 świeże ryby (pstrąg lub dorada)
marynata:
Sposób przyrządzania:
2 cebule
2 limonki
2 łyżki słodkopikantnego lub
słodkiego sosu chilli
2 łyżki sosu imbirowego z soją
1 łyżka sosu rybnego
1 łyżka octu ryżowego
3 ząbki czosnku
pęczek kolendry
Przygotuj marynatę: rozgnieciony czosnek, drobno posiekaną kolendrę i pokrojoną w piórka
cebulę zalej sosami, octem i sokiem z limonek.
Oczyść ryby, zdejmij filety i ponacinaj skórkę. Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego,
zalej marynatą i odstaw w chłodne miejsce na ok. 20 min. Po tym czasie zawiń ryby w folię
aluminiową i piecz na grillu.
Możesz podawać z ryżem. Smacznego!
1 z 1
2010-10-23 22:54
375454633.004.png 375454633.005.png 375454633.006.png 375454633.007.png 375454633.001.png 375454633.002.png 375454633.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin